NYHEDER

-

Klik her for at downloade programmet i PDF

Derfor skal du deltage

I dag betragtes udvikling af klynger som en af de vigtigste faktorer for at fremme innovation, iværksætteri og økonomisk vækst. Og i mange regioner og lande fokuseres på, hvordan man kan fremme udviklingen af stærke regionale og nationale klynger.

 

I Danmark forventes klynger og netværk at blive en del af den nye innovationsstrategi for Danmark, som lanceres i efteråret 2012. Det er interessant, da det åbner op for en række nye muligheder for de danske klyngeaktører.

 

I dag anvendes en række værktøjer til at styrke udviklingen af klynger. Disse inkluderer bl.a. andre netværk og erfaringsudveksling mellem aktørerne i klyngerne, fælles branding, fælles kompetenceopbygning og tiltrækning af talent og udenlandsk investeringer. Disse tiltag er vigtige, men må suppleres med mere strategiske værktøjer for at udvikle klyngens innovative, entreprenørielle og konkurrencemæssige potentiale på langt sigt.

 

Få de rigtige værktøjer

Indeholdt i første modul er en selvevaluering af din klynge baseret på den benchmarking metode, der i dag anvendes af EU Kommissionen til at identificere de klynger, der klarer sig bedst i EU. Evalueringen vil give dig en bedre forståelse for, hvordan din klynge klarer sig i forhold til andre klynger og hvilke tiltag, der er nødvendige for at forbedre klyngens præstation.

 

For at få fuldt udbytte af vores forløb anbefaler vi, at du deltager i begge moduler og at du forbereder dig til de forskellige undervisningsdage ved bl.a. at læse 2-3 case studier, deltage i et interview og skrive en pressemeddelelse om din egen klynge.

 

Vores læringsfilosofi er handlingsbaseret. Vi benytter cases og deltagerinvolvering - ikke traditionelle foredrag.

 

Lotte Langkilde, Leder, REG X - Det Danske Klyngeakademi